Menü
Kremalı Mntar Çorbası
Orman Kebabı
Limonlu Patatesli Haşlama Tavuk
Tereyağlı Pilav
Paçanga Böreği
Domates Biber Kavurma
Yoğurtlu Biber
Limonlu Zeytinyağlı Havuç
Sotelenmiş Yoğurtlu Kabak
Peynir ve Zeytin Tabağı
Kaymaklı Afkan Lokumu
Mavi Haşhaşlı Şerbetli Tatlı
_Kremalı Mantar Çorbası_
Malzemeler: (6 kişilik )
7 adet orta büyüklükle kültür mantarı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 Su bardağı süt
5 su bardağı su (veya et suyu ben et suyu kullandım)
Tuz
Karabiber
Yapılışı;
Orta büyüklük de bir tencere de sıvıyağ da unu rengi değişip mis gibi kokana kadar kavrulur.Tencerenin tabanını çeşmede soğuttukdan sonra hızla karıştırılarak süt dökülür,su ve tuz karabiber de eklenir.Ayri bir tava da küçük parçalara kesilmiş mantarları tavada suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Çorbamızın içerisine mantarlarda eklenerek karıştırlarak kaynatılır.Kaynamaya başladıkdan sonra tereyağ eklenerek servise hazur hale gelir.Afiyet olsun.
_Orman Kebabı_
_Limonlu Patatesli Haşlama Tavuk_
Malzemeler
6 adet tavuk baget
3 adet patates
1 büyük havuç
Yarım limon
Tuz
Karabiber
Su
Yapılışı:
Bagetler yıkanıp derin bir tencereye konur üzerine patatesler küp kesilir, havuçlar halka kesilir, tuz , karabiber, yarım limon da sıkılıp üzeri geçecek kadar su eklenerek tencerenin kapağı yarım açık pişirilir.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
_Tereyağlı Pilav_
_Paçanga Böreği_
_Sotelenmiş Yoğurtlu Kabak_
Malzemeler:
2 kabak
4 çorba kaşığı Yoğurt
1 tatlı kaşığı Mayonez
Tuz
Zeytinyağ
Nane ( isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kabaklar kabukları soyularak rendelenir, rendelenmiş kabakları elimiz ile sıkarak fazla suyu sıkılarak bir tava da az zeytinyağın da sotelenir.İyice senişerek yumuşayan kabaklar soğuması için bir kasede bekletilir.Yoğurt ve mayonez iyice çırpıldık dan sonra soğumuş kabaklar da içerisine eklenerek tuz serpilip karıştırılır servis tabağın da şekil verilip isteğe bağlı nane ile servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder