Hani derler ya neye niyet neye kısmet diye bu tatlının da hikayesi bu deyim'e benzedi.Tatlımı pazar akşamı halama gidilecek olan iftar için hazırladım,hazırladım hazırlamasına da evimin elisa hareketliliğinden hazırlık telaşesinden evde kalması ile tatlı hayal oldu :( yolda aklımıza gelmesiyle evde kaldığı, bari dondurma alalım dedik 2 kutu öyle gittik gittik gidilmesine ama biraz mahçubiyet yaşamadım da değil hani. Neyse ki yemek sonrası ek tatlısınıon da olmasından dolayı biraz daha içim rahattı ama yine tatlıyı getiremediğim için çok üzgündüm.
Malzemeler;
Keki İçin;
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı mavi haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Üzeri İçin;
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kaymak tadın da krem şanti
Yapılışı;
Yumurtaları iyice çırptıktan sonra mikser ile şekeri de ekleyip köpürtene şeker eriyene kadar çırpılır.Diğer malzemeler sırası ile eklenerek çırpılmaya devam edilir.175 derece de ısıtılmış fırın da 30 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.Bir tencereye şeker su ve limon damlalarını döküp şeker eriyene kadar karıştırılır ve eridikden sonra kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatılıp soğutulur.Soğuyan tatlıya soğuk şerbet dökülür.1bardak süy ile 1 paket kaymak tadın da krem şanti çırpılıp şerbeti çekmiş tatlının üzerine sürülüp buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder