Hürriyet

12 Ağustos 2012 Pazar

Mısır Ekmeği (Tuzlu Kek)




      Kızım hastalandığın dan beri doğru düzgün ne yemeğini ne çorbasını içmez oldu huyu suyu değişti.Bir deyiş vardır hastalandığına yanmam huyunun değştiğine yanarım gerçi ben ikisine de yandım ya o da ayrı. Bugün farklı bir yiyecek sunmaya karar verdim ve mısır ekmeği yapayım dedim adı ekmek ama mayasız olduğu için kek kıvamında lezzeti bir besin. İyi ki yapmışım aman bayıla bayıla hmm yapa yapa yedi şükür endişelerim boşaymış demekki çoçuk fasrklı lezzetler arıyor annesine çekmiş :) İçerisine kekik, maydonoz, dereotu, soğan, havuç gibi farlı malzemelerde konulabilir tuzlu kek gibi bir lezzet ben dereotu olmasını isterdim ama benim sevgili yemediğin den malum evde de pek bulunmuyor. Kolay basit doyurucu ve besleyici bir tarif. Misafir için de yapılıp farklı sunulabilir.




Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz unu
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
100 gr beyaz peynir ( ben yumuşak peynir kullandım)
1 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için Susam (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp yağlayıp un serpilmiş fırın tepsinize döküp ben borcam kullandım.180 derece ısıtılmış fırın da 50 dk  kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.Bazı fırınlar daha kısa sürede pişirebilir fırının küçüklüğü ile alakalı 40 dk sonra kontrol edilmeli. Sütü biraz azaltarak ( 1 ,5 su bardağı) üzeri daha kıtırlı yapabilirsiniz.Afiyet olsun.








Hiç yorum yok: