Hani bazen ne yapacağını bilmeden girersin ya mutfağa benimki de öyle oldu tatlı yapacağım ama ne yapsam diye düşünürken bayatlamış kızımın yulaflı bisküvilerini değerlendirmeyi düşünürken bu tatlıyı keşvetmiş oldum.Çok lezzetli dolabımda kış dan hazırda tuttuğum portakal kabuğu da ekleyeyim biraz ondan biraz bundan ve işde çok lezzetli bir fincan kahve ardın dan yediğimiz tatlım.
Malzemeler:
1 kg süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
100 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket toz krem şanti
3 paket yulaflı bisküvi
Tarçın
Yapılışı:
Bir tencerede süt, un, pirinçunu, margarin, toz şeker, portakal kabuğu rendesini kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.Piştik den sonra içerisine 1 paket toz krem şanti eklenip iyice çırpılır.Bir borcamın tabanına yulaflı bisküvi dizilir üzerine krema dökülür.Bu işlem iki kat büsküvi dizilip iki kat krema dökülüp son kat da krema olucak şekilde yapılır.Benim büsküvilerim arttığı için bir merdane yardımı ile buzdolabı poşeti içerisin de ezip un kıvamına getirdiğim ( rondo kızım uyuduğun da çalıştırılması riskli ) kırıntıları üzerine serpiştirip toz tarçın serpip buz dolabım da iyice soğuması için bıraktım.Bir gün beklyen tatlı daha da lezzetli oldu.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder