Malzemeler;
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Az sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı;
Pirinçleri bir süzgeçin içerisinde nişastası gidene kadar beyaz su kalmayacısına iyice çok uvulmadan kırılmasını önlemek için soğuk suda yıkanır.Pilav tenceresine az sıvı yağ ve tereyağ konup eritilince yıkanmış olan pirinçler de eklenerek iyice birbirine yapışmaları geçene kadar kavrulur.Kavrulan pirinçlerin üzerine su ve tuz da eklenerek bir kaç damla limon dökülüp daha beyaz olması için karıştırılıp suyunu çekene kadar ağzı yarım kapalı tencerede pişirilmeye bırakılır.Bazı pirinç markaların da daha fazla su çekebileceği için eğer suyunu çekip hala tıkırlı kaldıysa biraz daha su ekelenbilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder